schedules

08:30 - 09:30

Rejestracja

09:30 - 09:40

Powitanie gości

09:40 - 10:00

Przemówienie Stefana Krajewskiego, Sekretarza Stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Stefan Krajewski
10:00 - 10:20

Rynek mięsa. Wyzwania i trendy.

dr Magdalena Kowalewska
10:20 - 11:20

DEBATA: Rynek, trendy, inwestycje. Kierunki rozwoju branży

Marietta Stefaniak
Przemysław Gostkiewicz
Grzegorz Kozieja
Łukasz Rawa
Igor Sadurski
Paweł Nowak
11:20 - 11:40

Jak zredukować koszty i wpływ na środowisko? Rola opakowania w łańcuchu dostaw

Paweł Mazanka
Kamila Koźbiał
11:40 - 12:00

Potencjał rynku High Protein. Czas na innowacje

Renata Nowak
12:00 - 12:20

Przerwa kawowa

12:20 - 12:40

Wyzwania operacyjne producentów mięsa i wędlin. Gdzie szukać dźwigni optymalizacji

Marek Steinhoff-Traczewski
12:40 - 12:50

EDI – przeoczona czy zapomniana korzyść?

Jarosław Trzpiel
12:50 - 13:05

Rynek i nabywcy mięsa i jego przetworów. Roślinne alternatywy nadal modne?

Grzegorz Mech
13:05 - 13:20

Rola OZE w transformacji energetycznej. Jak wykorzystać potencjał zielonej energii z wiatru i słońca?

Grzegorz Butrym
Robert Rutowicz
13:20 - 13:40

Mięsne i roślinne marki w internecie. Nowe możliwości budowania silnych brandów

Radosław Kaczmarek
13:40 - 14:00

Mięso komórkowe. Kiedy trafi do sklepów

Robert E. Jones
14:00 - 15:00

LUNCH

15:00 - 16:20

DEBATA: Marki własne i produkty brandowe. Współpraca i zaufanie podstawą współpracy handlu z producentami

Piotr Lubiewa-Wieleżyński
Teresa Pietrzyk
Michał Sadecki
Łukasz Stępniak
Tomasz Parzybut
Maciej Otrębski RoślinnieJemy Maciej Otrębski
Piotr Her
16:20 - 16:40

Alternatywne białka. Produkty roślinne na fali

Nikodem Pankowiak
17:30 - 20:00

Gala z wręczeniem nagród w konkursie na Najlepszą Ofertę Mięsno-Wędliniarską 2024