O kongresie
Kongres Mięsny & Roślinne Alternatywy to konferencja B2B dla dostawców produktów i usług oraz dystrybutorów i retailerów, poświęcona najważniejszym wydarzeniom i trendom zachodzącym w branżach mięsnej i roślinnej. Łączy wykłady ekspertów, dyskusje panelowe, prezentacje trendów oraz targi nowości.
Przede wszystkim jednak daje możliwość nawiązania bezpośrednich kontaktów pomiędzy potencjalnymi partnerami w biznesie.
Kongres to przede wszystkim zaproszeni goście
- Kongres Mięsny & Roślinne Alternatywy odbywa się od 2016 r. Za każdym razem w wydarzeniu uczestniczy ponad 300 osób – menedżerowie zarządzający firmami mięsnymi i roślinnymi oraz menedżerowie odpowiadający za zamówienia do sieci handlowych i największych firm dystrybucyjnych w Polsce i na świecie.
- W 2024 r. uczestnicy Kongresu spotkają się 14 marca w komfortowych warunkach, w hotelu Arche Hotel Krakowska w Warszawie.
Bezpośrednie kontakty
- Kongres Mięsny & Roślinne Alternatywy ma formułę typowo biznesową. Łączy wykłady ekspertów, dyskusje panelowe, prezentacje trendów oraz nowości.
- Przede wszystkim daje jednak możliwość nawiązania bezpośrednich kontaktów pomiędzy potencjalnymi partnerami w biznesie – na scenie i w kuluarach spotkają się prezesi firm mięsnych i roślinnych, przedstawiciele handlu i dystrybucji oraz dostawcy dóbr i usług dla branży, a także eksperci i analitycy rynku. Aranżujemy również spotkania indywidualne (networking).
Trendy i analizy
- Wykłady w części konferencyjnej przygotowują eksperci w swoich dziedzinach reprezentujący m.in. czołowe międzynarodowe instytuty badawcze oraz firmy konsultingowe i doradcze. Współpracujemy z takimi firmami, jak m.in. BNP Paribas, PwC, GfK Polonia, Mintel czy CMR.
- W panelach dyskusyjnych zasiadają praktycy mający istotny wpływ na kształt rynku mięsa i produktów roślinnych w Polsce. Konferencja podzielona na tematyczne bloki obejmujące gospodarkę, konsumenta i trendy oraz innowacje i nowe technologie, co daje pełen obraz rynku i zachodzących na nim zmian.
Prezentacje firm i marek
- Integralną częścią konferencji są targi top produktów, innowacji i nowości, podczas których partnerzy Kongresu prezentują swoje marki i ofertę skierowaną do detalu oraz prowadzą biznesowe rozmowy z potencjalnymi kontrahentami.
Ściśle sprecyzowana grupa odbiorcza
- Gośćmi Kongresu Mięsnego & Roślinne Alternatywy są wyłącznie przedsiębiorcy. Przede wszystkim producenci i dystrybutorzy produktów mięsa, wędlin i produktów roślinnych. Żywo zainteresowani pozyskiwaniem wszelkich informacji o tym, jak rozwijać swój biznes w kraju i na świecie, jak zdobywać nowe rynki, zagospodarowywać handlowo i marketingowo nowe obszary, jak wykorzystywać nowe technologie w prezentacji produktów, pozyskiwaniu klientów i kontaktach z konsumentami.
- Drugą grupę stanowią reprezentanci handlu – menedżerowie najwyższego szczebla ze wszystkich liczących się sieci detalicznych – w tym zwłaszcza dyskontów, supermarketów i hipermarketów. Są to prezesi, dyrektorzy handlowi, dyrektorzy zakupów i kupcy, od których zależy wprowadzanie do sieci handlowych nie tylko nowych produktów, ale też technologicznych rozwiązań i narzędzi umożliwiających lepsze zarządzanie biznesem oraz bardziej spersonalizowanej oferty dla konsumentów.
Spotkaj się w realu
- Chociaż technologie cyfrowe każdego dnia stają się nam coraz bliższe i zastępują kolejne obszary życia zarezerwowane dla “realu”, to wiemy już, że niektórych rzeczy nie da się przenieść do internetu.
- Spotkania w świecie rzeczywistym, uściśnięcie dłoni, fizyczne pokazanie nowości, czy posmakowanie produktu to doświadczenia, których nie należy “digitalizować”.