PROGRAM KONGRESU

08:30 - 09:30

Rejestracja

09:30 - 09:40

Powitanie gości

09:40 - 10:00

Przemówienie Stefana Krajewskiego, Sekretarza Stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Stefan Krajewski

10:00 - 10:20

Rynek mięsa. Wyzwania i trendy.

dr Magdalena Kowalewska

10:20 - 11:20

DEBATA: Rynek, trendy, inwestycje. Kierunki rozwoju branży

Marietta Stefaniak

Przemysław Gostkiewicz

Grzegorz Kozieja

Łukasz Rawa

Igor Sadurski

Paweł Nowak

11:20 - 11:40

Jak zredukować koszty i wpływ na środowisko? Rola opakowania w łańcuchu dostaw

Paweł Mazanka

Kamila Koźbiał

11:40 - 12:00

Potencjał rynku High Protein. Czas na innowacje

Renata Nowak

12:00 - 12:20

Przerwa kawowa

12:20 - 12:40

Wyzwania operacyjne producentów mięsa i wędlin. Gdzie szukać dźwigni optymalizacji

Marek Steinhoff-Traczewski

12:40 - 12:50

EDI – przeoczona czy zapomniana korzyść?

Jarosław Trzpiel

12:50 - 13:05

Rynek i nabywcy mięsa i jego przetworów. Roślinne alternatywy nadal modne?

Grzegorz Mech

13:05 - 13:20

Rola OZE w transformacji energetycznej. Jak wykorzystać potencjał zielonej energii z wiatru i słońca?

Grzegorz Butrym

Robert Rutowicz

13:20 - 13:40

Mięsne i roślinne marki w internecie. Nowe możliwości budowania silnych brandów

Radosław Kaczmarek

13:40 - 14:00

Mięso komórkowe. Kiedy trafi do sklepów

Robert E. Jones

14:00 - 15:00

LUNCH

15:00 - 16:20

DEBATA: Marki własne i produkty brandowe. Współpraca i zaufanie podstawą współpracy handlu z producentami

Piotr Lubiewa-Wieleżyński

Teresa Pietrzyk

Michał Sadecki

Łukasz Stępniak

Tomasz Parzybut

Maciej Otrębski RoślinnieJemy

Maciej Otrębski

Piotr Her

16:20 - 16:40

Alternatywne białka. Produkty roślinne na fali

Nikodem Pankowiak

17:30 - 20:00

Gala z wręczeniem nagród w konkursie na Najlepszą Ofertę Mięsno-Wędliniarską 2024

*Aktualizacja z dnia 12.03.2024. Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany agendy wydarzenia.