Program ramowy

■ Rynek mięsa i wędlin

Kluczowe tendencje, wyzwania i prognozy

■ Roślinne alternatywy

Najbardziej innowacyjny rynek w branży spożywczej?

■ Rynek drobiu

Polska utrzyma pozycję europejskiego lidera?

■ Trendy konsumenckie

Jak zmieniają się oczekiwania i wybory kupujących

■ Roślinne marki własne

Współpraca z sieciami szansą na skokowy rozwój biznesu?

■ Sektor wieprzowiny

Czy rynek będzie się stabilizował?

■ Kierunki rozwoju rynku

Przejrzystość, zrównoważony
rozwój, nowości

■ Fleksitarianizm

Jak trafić do konsumentów,
którzy ograniczają spożycie
mięsa?

■ Kryzys klimatyczny a przyszłość
sektora wołowiny

Zmierzamy w kierunku znacznie
mniejszej podaży

■ Fuzje i przejęcia w branży mięsnej

Koniec możliwości szybkiego organicznego wzrostu?

■ Zero waste

Ekologia w produkcji mięsa i produktów roślinnych

■ Priceing

Strategie cenowe w obliczu kryzysu

■ Sklepy mięsne AD 2023

Strategie rozwoju sklepów
specjalistycznych

■ Mięso laboratoryjne

Jedzenie przyszłości czy ślepa uliczka?

■ Kryzys energetyczny


Jak zabezpieczyć się przed niedoborami energii elektrycznej, gazu i węgla?

■ Inwestycje

Nowoczesne technologie szansą na rozwój w trudnych czasach

■ Rynek przekąsek i dań gotowych

Mięsne kontra roślinne

■ Logistyka

Podstawowe narzędzie walki konkurencyjnej w branży mięsnej

Organizator zastrzega prawo do wprowadzania zmian w programie.